Panda Bear – Buoys

Sara Berg 00:00 10 Feb 2019

Eftersom jag tyckte så mycket om Panda Bear-mannen Noah Lennox förra skiva, hade jag hoppas på något fint den här gången också. Men Buoys låter ungefär som de lite tråkigare låtarna som blev bortvalda från Panda Bear Meets the Grim Reaper. Detta är ingen dålig skiva, men den är betydligt mindre karismatisk. Den karaktäristiska bodypopen är nästan borta och har fått lämna plats åt en lågmäld och bitvis apatisk ljudbild, vilken blir ganska repetitiv i längden. Ofta låter det som när man simmar långsamt under vatten eller har hög feber. Det är dags för den här björnen att vakna ur vintersömnen.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Berhana – Han

Berhana har lyckats hålla sin skimrande r’n’b under radarn sedan han debuterade med sin självbetitlade EP 2016. När Donald Glover, även kallad Childish Gambino, använde låten Gray Luh i serien Atlanta blev uppmärksamheten dock påtaglig. På debutalbumet Han lyckas Berhana inte bara presentera r’n’b som injekterats med psykedeliska och funkiga influenser. Hans bakgrund som manusförfattare bidrar förmodligen också till albumets konceptuella inramning som är minst sagt filmisk.  

Battles – Juice B Crypts

Juice B Crypts är den mest stressframkallande skiva jag har lyssnat på i år. Soundet består genomgående av gälla, osammanhängande och disharmoniska ljudeffekter från något oerhört enerverande datorspel i höghastighet eller, jag vet inte, Skrillex? Låtarna är i stor utsträckning helt olyssningsbara och för att vara helt ärlig så blev jag tvungen att hoppa över delar av vissa spår på grund av oljudsframkallad ångest.