Orianthi - O

Christoffer Bertzell 00:00 5 Nov 2020

Alice Coopers tidigare gitarrist Orianthi Penny Panagaris har under sin solokarriär gått från glättig pop-punk med country-stänk till att ta sig an en mer kommersialiserad form av radiorock där hon slår slag med band som Lizzy Hale och The Pretty Reckless.

Detta fjärde album fortsätter där 2013 års Heaven In This Hell avslutade och det är snygga, om än spretiga, låtar med ett smakfullt gitarrlir till en putsad produktion i klass med modern pop. Men även om materialet för första gången gläntar om var Orianthi betraktar sig hemma musikaliskt, bjuds det sällan in till någon djupare insikt vad som är hennes artistiska identitet.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.