Open Mike Eagle – Anime, Trauma and Divorce

Morgan Storesund Skarin 15:15 19 Oct 2020

Anime, Trauma and Divorce är ett skilsmässoalbum, men det är långt ifrån nattsvart. Open Mike Eagle klär sin sorg i värme med rogivande produktion, humor och gulliga familjesamarbeten. 

Rapparen tillhörde en av 2010-talets bästa på den alternativa kartan. Han är också från den traditionella rappens högborg just nu – Chicago. Och det nya albumet är hans mest Chicago-låtande album hittills. Vad menas med det då? Jo, typiskt för modern Chicago-rap är intim, lite jazzinfluerad, men framför allt gullig hiphop. Tänk Chance the Rapper, Noname eller Saba. 

Det är lite förvånande att just Anime, Trauma and Divorce har valt den här riktningen, med tanke på vilka ämnen albumet berör. Men att söka sig till Chicagosoundets mysiga vagga, visade sig vara helt rätt för Open Mike Eagles personliga bearbetning. Det ger rapparens berättelse komplexitet. Han försöker nå ljuset, trots att han genomgår en tuff tid. 

Open Mike Eagle når piken av sin charmiga sorg på albumet sista låt. Det är ett liveframträdande han gjort med sin typ tioåriga son. Dagen innan framträdandet var det meningen att de skulle dyka ihop. Men båda bangade ur i sista sekund. Nu har de gjort en låt om händelsen. Far och son, som återhämtar sig tillsammans. Otroligt rörande.

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!