Oliver Tree – Alone In A Crowd

Leonard Lukic 13:12 2 Oct 2023

Under 2022 försökte Oliver Tree bygga vidare på succén från debutalbumet Ugly is Beautiful med det countryinspirerade projektet Cowboy Tears. Tyvärr resulterade det snarare i tårar av besvikelse. Nu ger han det ett nytt försök på sin senaste platta Alone In A Crowd.

Det är ingen kioskvältare direkt. Sångaren lättar på sin meme-persona och presenterar en mer sårbar, betuttad och ensam karaktär. Humorn finns såklart kvar, men eftersmaken är sisådär.

Jag vet inte riktigt vad Oliver Tree har för intentioner, texterna och de förhållanden artisten behandlar är lika instabila som det ljudliga. Det känns som att lyssna på en blek tolkning av musiken från Ugly is Beatuiful. Soundet går lättast att beskriva som danspop eller ett försök till att nå viralitet på TikTok.

Några få låtar är svängiga och det ska han få cred för. Trummorna har en skön rytm och basgången på Esscence får det att vibrera i kroppen. Ja, sen finns det inte mycket mer att säga.

Alone In A Crowd är beiget, mediokert och långt ifrån innovativt. Det känns nästintill AI-genererat. Oliver Tree verkar ha tappat den kreativa gnistan som reflekteras på debutplattan och jag vet inte riktigt hur han ska tända den igen.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!