Offset – FATHER OF 4

Armani Maleh 00:00 5 Mar 2019

2018 bjöd på både Migos hyllade album Culture II och gruppmedlemmarna Quavo och Takeoffs egna debutsoloalbum. Näst på tur/sist men inte minst kommer nu Offsets album FATHER OF 4. Omslagsbilden verkar vara ett dåligt redigerat kollage på rapparen sittandes på en tron tillsammans med sina fyra barn, där bakgrunden ska likna en tempelvägg från antika Egypten. Jag vet att man inte ska döma en bok efter omslaget, men detta är verkligen fult. Om man blundar eller inte stör sig på omslag lika mycket som jag så är musiken i alla fall bra! 

FATHER OF 4 uppfyller alla krav på ett bra trapalbum:

  • Snygga verser, 
  • bra rappande av ovanstående,
  • välgjorda produktioner, och
  • välblandad kompott av låtar som handlar om sin uppväxt, droger, sin familj och vägen till fame. 

Om nu hans uppbrott med Cardi B var ett PR-trick inför albumet, så var det onödigt. Albumet visar att Offset står stadigt på egna ben. Likt andra album som kommer ut inom trap och hiphop behöver albumet bestå av många spår för att streams (lång historia kort) ska kunna omvandlas till pengar. Än en gång blir detta till en nackdel, albumet känns för överflödigt, vilket gör att man lätt tappar bort guldklimparna Don’t Lose MeRed Room och Legacy (feat. Travis Scott & 21 Savage).

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.