Offset – FATHER OF 4

Armani Maleh 00:00 5 Mar 2019

2018 bjöd på både Migos hyllade album Culture II och gruppmedlemmarna Quavo och Takeoffs egna debutsoloalbum. Näst på tur/sist men inte minst kommer nu Offsets album FATHER OF 4. Omslagsbilden verkar vara ett dåligt redigerat kollage på rapparen sittandes på en tron tillsammans med sina fyra barn, där bakgrunden ska likna en tempelvägg från antika Egypten. Jag vet att man inte ska döma en bok efter omslaget, men detta är verkligen fult. Om man blundar eller inte stör sig på omslag lika mycket som jag så är musiken i alla fall bra! 

FATHER OF 4 uppfyller alla krav på ett bra trapalbum:

  • Snygga verser, 
  • bra rappande av ovanstående,
  • välgjorda produktioner, och
  • välblandad kompott av låtar som handlar om sin uppväxt, droger, sin familj och vägen till fame. 

Om nu hans uppbrott med Cardi B var ett PR-trick inför albumet, så var det onödigt. Albumet visar att Offset står stadigt på egna ben. Likt andra album som kommer ut inom trap och hiphop behöver albumet bestå av många spår för att streams (lång historia kort) ska kunna omvandlas till pengar. Än en gång blir detta till en nackdel, albumet känns för överflödigt, vilket gör att man lätt tappar bort guldklimparna Don’t Lose MeRed Room och Legacy (feat. Travis Scott & 21 Savage).

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.