Odette - Herald

Sofie Andersson 00:00 11 Feb 2021

Utan några konstigheter kan Odette konsten att bjuda upp till dansgolvs-eufori, uppvigla eld och samtidigt trösta i de sorgligaste av stunder. Det hela känns fullt naturligt och handlar obevekligen om äkta talang. Till Odette vill en dansa, till Odette vill en dö. 

Född i England och uppväxt i en förort till Sydney. Där fick Odette tackla ansvaret som vuxen redan som barn. Herald handlar bland annat om just den tiden. En tid och en situation som Odette själv beskriver som “fucked, confusing and disrupting”. 

Artisten har tidigare fått priser och utmärkelser för sitt sätt att väva samman slam-poetry och kraftfulla pop-ballader. Även på Herald lyckas hon med detta och får en naturlig röd tråd som från början till slut känns kraftfull. Om jag skulle dra paralleller med någon skulle jag säga att Odette påminner om en lite poppigare Léon. Men trots allt...

...är Odette alldeles egen. En sångröst som endast kan beskrivas som övernaturlig. Gripande melodier och fint avvägda gränser mellan mer dansant pop och uttrycksfulla ballader. En given lyssning som du sent kommer ångra.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.