Octavian – Endorphins

levi hielle-bergstrom 09:57 15 Jun 2019

Octavians liv har verkligen förändrats under de senaste åren. Han har gått från att vara en hemlös tonåring till att bli en av de mest hypade artisterna just nu. Efter sitt mixtape Spaceman, som slog ner som en bomb, så överraskar fransmannen från södra London med Endorphins. Abra, Theophilus london och Smokepurpp är bara några av artisterna som gästar och Octavian är mer karismatisk än någonsin tidigare. 

Walking alone är Octavians cover av Sbtrkts Right Thing to Do från 2011. Jessie Ware, som också var med på originalet, lägger sin välsignelse över Octavians tolkning när hon går upp i falsett bakom hans rader. Abra, som vanligtvis endast sjunger över mörka beats med 80-talssamplingar, matchar Octavians skrikiga aura perfekt på My Head. Feel It har samma krispiga charm som hans tidigare singel Move Me där Mura Masa stod för produktionen. Sammantaget så är det dock No Weakness som utmärker sig som Endorphins bästa låt. Fwdslxsh och Bizness Bois produktion fångar ambivalensen som bryter igenom hos Octavian när han försöker formulera en kärleksförklaring. 

Octavian är egentligen inte en hiphopartist i den klassiska bemärkelsen. Han jagar en känsla. Den kan ligga i beatet, i texten eller kombinationen mellan de båda. Han känner sig hela tiden fram och tar till alla men som behövs för att skapa sin konst. Det blir som tydligast när hans rossliga röst får sällskap av en distad elgitarr på slutet av Walking Alone. Endorphins visar att Octavian ständigt utvecklas som artist och att det finns kvalité bakom hypen.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner