Nordmark - Quiet Room

Tina Rosenfink 00:00 23 May 2020

Nordmark är för många inom svensk musikindustri ett kärt hushållsnamn. För oss som kanske tillhör allmänheten är han främst känd för sin hyllade podcast. 

Hans solodebut Quiet Room är en personlig berättelse om att ta farväl av livet, kärleken och vänskapen. Den återspeglar till stor del den sjukdom som drabbade Nordmark som ung, och som ligger till grund för att han inte har firat sin födelsedag på 20 år. När den här skivan släpps har han precis fyllt år.

“Livet är en tragedi som man kan fylla med något som kan vara vackert” berättar han för oss, och det är med stor empati lyssnaren tar sig igenom det fem spår långa verk. Alla går vi igenom mörker, kanske flera gånger under en livstid, och Quiet Room är kvittot på att det blir aningen lättare att göra det tillsammans. Hans musik skapar en en betryggande gemenskap. Jag tycker den här skivan känns som en uppmuntrande klapp på axeln i prövande stunder som dessa. 

Grattis på födelsedagen, Per Nordmark. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!