Night Moves

Sophie Winberg 00:00 2 Jul 2019

Det är svårt att inte beskriva varje spår på Can You Really Find Me med en situation. Det är en så oerhört cinematisk platta att fiktiva filmscener rullar framför mina ögon från början till slut. Platser, klockslag, sinnesstämningar och väder.

Öppningsspåret Mexico är löjligt starkt, och hade rullat flitigt på radio i en mer rättvis värld, och plattan tappar egentligen aldrig sitt momentum. Den är en vapendragare på roadtrips, en kamrat under sena nätter och ett perfekt soundtrack till sommaren. Minneapolis-bandet ger oss drömsk falsett, vocoders, retro-känslor och americana i en lika delar vemodig och euforisk ljudbild som inte sällan påminner om MGMTs storhetstid.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.