Night Moves

Sophie Winberg 00:00 2 Jul 2019

Det är svårt att inte beskriva varje spår på Can You Really Find Me med en situation. Det är en så oerhört cinematisk platta att fiktiva filmscener rullar framför mina ögon från början till slut. Platser, klockslag, sinnesstämningar och väder.

Öppningsspåret Mexico är löjligt starkt, och hade rullat flitigt på radio i en mer rättvis värld, och plattan tappar egentligen aldrig sitt momentum. Den är en vapendragare på roadtrips, en kamrat under sena nätter och ett perfekt soundtrack till sommaren. Minneapolis-bandet ger oss drömsk falsett, vocoders, retro-känslor och americana i en lika delar vemodig och euforisk ljudbild som inte sällan påminner om MGMTs storhetstid.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott