Nervosa - Perpetual Chaos

Christoffer Bertzell 00:00 26 Jan 2021

Efter en större medlemsrockard av grundaren och gitarristen Prika Amaral, har den brasilianska thrash/death-trion blivit en internationell kvartett. Bandet verkar fortfarande inom samma genrevärld, men har backat något på dödsinspirationen till förmån för thrash. Samtidigt har den nya sångerskan Diva Satanica en betydligt mer death metal-orienterad growl och trummisen Eleni Nota är en uppfriskande teknisk uppgradering. Men trots starka förutsättningar är kärnan i musiken, riffen, allt för monotont hookfria vilket resulterar i en visserligen härligt aggressiv, men långtråkig riffsoppa, över allt för många spår. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Armand Mirpour - Rosor och popcorn

Det brummande ljudet från kylskåpet fick fasas ut i mixern. Så kan det bli när en skiva spelas in på 23 kvadratmeter, varav viss sång direkt genom datorns egna mikrofon. Lofi-soundet tar uttryck i burkiga instrument och ord som ibland är svåra att urskilja. Egentligen kanske det skramliga soundet skulle förstärka skildringen av svärta och trasig verklighet. Men istället lämnar den mig undrande kring om skivan är färdig eller inte.  

Lost Horizons - In Quiet Moments

Lost Horizons släpper nu uppföljaren till Ojalá från 2017 i form av ett dubbelalbum med titeln In Quiet Moments. Lost Horizons utgörs av duon Simon Raymonde, tidigare bassist i Cocteau Twins, och Richard Thomas, tidigare trumslagare i bland annat Dig Juz. Skivan är maxad med drömsk och jazzig pop som framkallar varma känslor hos lyssnaren.