Neneh Cherry - Broken Politics

Armani Maleh 00:00 18 Oct 2018

Det har snart gått 30 år sedan Neneh Cherry skakade om musikvärlden med albumet Raw Like Sushi, där en utsökt blandning av genrer som punk, hiphop och pop samsas sida vid sida med varandra. Det nya albumet Broken Politics blir det femte till hennes samling studioalbum, vilken lyckas med det omöjliga att vara nästan alla genrer och ingen alls på samma gång.

Tillsammans med Four Tet har Cherry skapat ett otroligt avskalat men nyanserat projekt där hennes röst och lyrik hamnar i fokus, trots att den ibland ligger i bakgrunden. Stundvis tar det avskalade överhanden och om ens stressnivåer ligger flertalet streck under min egen så kan den nästintill tystnaden nog vara vacker och lugnande. Tyvärr är jag praktexempel på den generation som blir obekväm av minsta lilla lugna, av frihetskänsla, men det var faktiskt skönt att lyssna på något som inte har fyrtio ljudlager och förvrängda ljud. Här och där kommer en istället en maracas, något som jag tror är en triangel och en öppen hi-hat. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter.