Namasenda – Ambrosia

Emma Thimgren 18:10 8 Nov 2023

När Namasenda bryter med det kreddiga skivbolaget PC music som hon först signades till, är hon också redo att gå vidare från deras karaktäristiska hyperpopsound. Nyligen gick hon över till svenska Year0001 och den nya EP:n Ambrosia blir det första släppet hos dem. Det är också det första hon släpper efter ett två år långt uppehåll.

Samlingen är (tyvärr) bara fyra spår lång och klockar in strax under nio och en halv minut, för okaraktäristiskt nog håller sig låtarna runt två minuter. Nytt för den här gången är att Namasenda samarbetat med producenten Simon On The Moon, som senast producerat Seinabo Seys senaste album.

Projektet inleds med den atmosfäriska North Star (introlude), som snyggt sätter tonen för ett nytt sound. Även om autotunen fortfarande utgör grunden och hyperpopen inte är långt bort, doftar det nu elektronisk house, trance och eurodance. Därefter tar Maserati vid, EP:ns enda singel. Den är också mest hittig.

Rosa får vi för första gången höra Namasenda på svenska, som introt har även den något 00-tals nostalgiskt över den. Avslutar gör låten Deathrow bby, men mer än ett avslut känns det som att det kan vara en hint om vart Namasenda är på väg härnäst. Soundet är något hårdare och punkteras av den sågtandade synten som väver genom hela projektet.

Fyra låtar är lite för lite för att sia om Namasendas framtid, men det är en klar indikation om framtiden. Oavsett om det är bytet av skivbolag eller det nya producentsamarbetet, så har Namasenda mejlsat fram en långt mer personlig framtoning.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner