Mystery Jets - A Billion Heartbeats

Tina Rosenfink 00:00 30 Sep 2019

I en intervju med NME säger sångaren Blaine Harrison och basisten Jack Flanagan “We wanted to feel like it was punching you in the face” när de blir ombedda att beskriva sitt sjätte studioalbum. Och det har Mystery Jets lyckats med, det här är minst sagt ett musikaliskt övergrepp. Nä, så kanske man inte ska säga. Jag överdriver lite, men det är grymt dåligt.

A Billion Heartbeats låter inte som en progressiv och intressant rockskiva gjord av unga och begåvade killar, utan som ren smörja. Utan någon skam i kroppen eller något djup har de skrivit platta texter som "Fight them with love / then the world will be ours", allihop ackompanjerat till intetsägande gitarrer och uttråkad sång. 

Jag har svårt att tro att skivan jag har framför mig är av samma band som gjort några av mina favoritlåtar? Young love, Two Doors Down och Hospital Radio. Har liksom behövt dubbelkolla för att vara helt säker. Blir uppriktigt ledsen.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.