Mystery Jets - A Billion Heartbeats

Tina Rosenfink 00:00 30 Sep 2019

I en intervju med NME säger sångaren Blaine Harrison och basisten Jack Flanagan “We wanted to feel like it was punching you in the face” när de blir ombedda att beskriva sitt sjätte studioalbum. Och det har Mystery Jets lyckats med, det här är minst sagt ett musikaliskt övergrepp. Nä, så kanske man inte ska säga. Jag överdriver lite, men det är grymt dåligt.

A Billion Heartbeats låter inte som en progressiv och intressant rockskiva gjord av unga och begåvade killar, utan som ren smörja. Utan någon skam i kroppen eller något djup har de skrivit platta texter som "Fight them with love / then the world will be ours", allihop ackompanjerat till intetsägande gitarrer och uttråkad sång. 

Jag har svårt att tro att skivan jag har framför mig är av samma band som gjort några av mina favoritlåtar? Young love, Two Doors Down och Hospital Radio. Har liksom behövt dubbelkolla för att vara helt säker. Blir uppriktigt ledsen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!