Mykki Blanco – Broken Hearts & Beauty Sleep

Axel Almström 00:00 22 Jun 2021

Det är svårt att fånga upp allt som är Mykki Blanco i en kort recension. En poet, rappare, artistpersona eller ett konstprojekt? Förmodligen allt på samma gång.

Mykki Blanco får ofta dras med den intetsägande ”queer-rap”-stämpeln. I verkligheten är hens musik ett färgglatt potpurri av hiphop, spoken word, R&B, disco och electro. Hens senaste skiva, Broken Hearts & Beauty Sleep, tar den samtida och gränsöverskridande musiken till sin spets. Det är genrebrytande, identitetsflytande och befriande ledigt.

Musikaliskt kastar det sig mellan ytterligheter. Från den intensiva breakup-låten Fuck Your Choices till den studsiga Want From Me vars intro skulle kunna komma direkt från en sambamusikal (finns sådana?).

Mykki Blanco har ett begränsat röstregister, men hens monotona flow bryts upp av glimrande features från artister som Blood Orange, Jamila Woods och Big Freedia.

Broken Hearts & Beauty Sleep är ett upplyftande litet album – ett minialbum som hen själv kallar det – där fina kärlekslåtar samsas med skämtsam kaxighet och lekfulla one-liners.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner