Mustasch - Killing it for Life

Christoffer Bertzell 00:00 16 Nov 2019

Tio album längs karriären, kantat av smärre skandaler, trummisbyten, men också ett stort gäng hits och ett säreget sound, står Mustasch fortfarande högt med hårdrocksfanan vajande i vind.

Som en väl täljd kil tränger sig detta album fram mellan den mer melodiskt kommersiella Testosterone (2015) och den riffigt kompenserande Silent Killer. Det är det folkligt tunga Mustasch vi är vana vid, fast med en tydligare melodisk profil. Inga konstigheter i sig, men kvartetten tar sig här emellanåt friheten att låta riffen tala för sig själv och släppa lite på gasen för att kunna växla upp mer på raksträckorna.

Denna dynamik letar sig också fram i Robban Bäcks trummor och Ralf Gyllenhammars sång. En behövlig utveckling som visar sig bäst i de fyra icke-singlarna Ransacker, Before a Grave, Freddie Mercury och Garlic and Shots.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.