Mustasch - Killing it for Life

Christoffer Bertzell 00:00 16 Nov 2019

Tio album längs karriären, kantat av smärre skandaler, trummisbyten, men också ett stort gäng hits och ett säreget sound, står Mustasch fortfarande högt med hårdrocksfanan vajande i vind.

Som en väl täljd kil tränger sig detta album fram mellan den mer melodiskt kommersiella Testosterone (2015) och den riffigt kompenserande Silent Killer. Det är det folkligt tunga Mustasch vi är vana vid, fast med en tydligare melodisk profil. Inga konstigheter i sig, men kvartetten tar sig här emellanåt friheten att låta riffen tala för sig själv och släppa lite på gasen för att kunna växla upp mer på raksträckorna.

Denna dynamik letar sig också fram i Robban Bäcks trummor och Ralf Gyllenhammars sång. En behövlig utveckling som visar sig bäst i de fyra icke-singlarna Ransacker, Before a Grave, Freddie Mercury och Garlic and Shots.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo. 
 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!