Mr. Bungle - The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo

Christoffer Bertzell 00:00 12 Nov 2020

Med en karriär baserad på extrem experimentlusta över tre album under 90-talet är det fantastiskt roligt att se bandet som Mike Patton frontade innan – och under – åren med Faith No More, återigen samlas.

Kärntrion Mike Patton (sång), Trevor Dunn (bas) och Trey Spruance (gitarr) har här slagit sig i lag med metalveteranerna Dave Lombardo (Slayer) och Scott Ian (Anthrax) för att ge bandets gamla demo The Rage of the Easter Bunny ett ansiktslyft.

Originaldemon var ett crossover-thrashigt mangelverk som visade upp en hård sida av bandet med nyanser av tidiga Sepultura och Possessed som aldrig igen skymtades i bandets låtar. När låtarna igen når lyssnarens öron skriker det fortfarande tonårig metalriffdyrkan och barnslig humor, dock med en starkare ådra av hardcore och punk. Det är förvånansvärt bra och fans av gammaldags thrash kommer bli positivt förvånande!

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.