Motormännen – Samhällsinformation

Sara Berg 00:00 1 Nov 2019

Jämfört med Motormännens tidigare – först acid-influerade och lekfulla och sedan minimala – släpp kan Samhällsinformation snarast kallas för städad deep house.

Men grundkonceptet överger de aldrig; även detta är gamla journalfilmer och informationsvideor som samplats till långa, dystopiska electroslingor. Informationstechno, för att använda duons egen genrebeteckning.

Det är givetvis både oerhört underhållande och historiskt fascinerande att lyssna och se på klipp om Bildskärmssjukan (”Tusentals människor är övertygade om att just bildskärmarna varit inkörsporten till helvetet”), Hyresgäströrelsen eller Löntagarfonderna, men faktum är att de karga industrilokalsbeatsen hade varit behållning nog.

Detta är riktigt snygg tech-house, värdig vilken initierad svartklubb som helst.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.