Motormännen – Samhällsinformation

Sara Berg 00:00 1 Nov 2019

Jämfört med Motormännens tidigare – först acid-influerade och lekfulla och sedan minimala – släpp kan Samhällsinformation snarast kallas för städad deep house.

Men grundkonceptet överger de aldrig; även detta är gamla journalfilmer och informationsvideor som samplats till långa, dystopiska electroslingor. Informationstechno, för att använda duons egen genrebeteckning.

Det är givetvis både oerhört underhållande och historiskt fascinerande att lyssna och se på klipp om Bildskärmssjukan (”Tusentals människor är övertygade om att just bildskärmarna varit inkörsporten till helvetet”), Hyresgäströrelsen eller Löntagarfonderna, men faktum är att de karga industrilokalsbeatsen hade varit behållning nog.

Detta är riktigt snygg tech-house, värdig vilken initierad svartklubb som helst.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?

Tussilago - Sense of Me

Efter ett längre uppehåll är kritikerrosade Tussilago tillbaka med nya musik som bygger vidare på bandets karaktäristiska drömska sound. Singeln Sense Of Me, som släpptes redan i november förra året, är tonsättande för skivan med samma namn och lyssnaren hör att inspirationen är hämtad från Tame Impala och Brian Eno. På skivan har även Petter Winnberg från Amason och Tityo, för att nämna några namn, lämnat sitt avtryck. 

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.