Motormännen – Samhällsinformation

Sara Berg 00:00 1 Nov 2019

Jämfört med Motormännens tidigare – först acid-influerade och lekfulla och sedan minimala – släpp kan Samhällsinformation snarast kallas för städad deep house.

Men grundkonceptet överger de aldrig; även detta är gamla journalfilmer och informationsvideor som samplats till långa, dystopiska electroslingor. Informationstechno, för att använda duons egen genrebeteckning.

Det är givetvis både oerhört underhållande och historiskt fascinerande att lyssna och se på klipp om Bildskärmssjukan (”Tusentals människor är övertygade om att just bildskärmarna varit inkörsporten till helvetet”), Hyresgäströrelsen eller Löntagarfonderna, men faktum är att de karga industrilokalsbeatsen hade varit behållning nog.

Detta är riktigt snygg tech-house, värdig vilken initierad svartklubb som helst.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

A Girl Called Eddy - Been Around

På sitt debutalbum balanserade A Girl Called Eddy - eller Erin Moran som hon kallas i vardagen - på slak lina mellan Dusty Springfield och Nancy Sinatra, och med en elegant ekande retroproduktion signerad Richard Hawley är det fortfarande en pärla att upptäcka såhär 16 år senare.