Mortiis - Spirit of Rebellion

Christoffer Bertzell 00:00 15 Feb 2020

Med sin karriärstart 1991 i norska Emperor har Mortiis etsat sig in i black metal-historien. Men som basist är han egentligen en parentes. Det är i sin roll som den maskklädde mörkeralven, som tog oss till underjordiska gångar, trollskogar och mörka slott, genom att tonsätta det norska mörkret via genren dungeon synth, han formade sin identitet. När han nu återgår till denna genre, efter att ha producerat industriell rock i nära 20 år, är det genom en nyinspelning av 1995 års Ånden som Gjorde Opprør

Även om ljudbilden fortfarande hålls minimalistisk och ligger nära generationen av 16-bitarskonsoler, är det betydligt renare syntarrangemang som både förnyas och redogör för melodier som försvann i den tidigare grottliknande miljön. Det förtar lite av den nostalgiska känslan, men är en förvånansvärt gemytlig upplevelse som även bör tilltala dungeon synt-puritaner.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?