Mono Mind – Mind Control

Sophie Winberg 00:00 12 Jan 2019

Okej. Jag ska försöka bena ut vad som händer här. Bandet Mono Mind, bestående av de fiktiva medlemmarna Dr Robot, Cooky Carter, Bright Jones och Rain Davies, har skaffat sig en del klubbhits de senare åren, och bland annat skrapat ihop strax över två miljoner lyssningar på Spotify och framgångar i USA och Frankrike.

Nu har Per Gessle (!) avslöjat att det är han som ligger bakom projektet. What a time to be alive! I ett Youtube-klipp berättar han om ”idén om ett coolt fiktivt, tecknat band med rötterna både i popkonst såväl som i pophistorien” som om han uppfunnit det, och jag undrar när någon ska berätta för honom om Gorillaz?

I och med sin 60-årsdag släpps bandets platta, full med extremt intensiv dance som var helt absurd att lyssna på en onsdag i januari. Jag kan bara beskriva det som Ace of Base på tunga partydroger.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.