Mono Mind – Mind Control

Sophie Winberg 00:00 12 Jan 2019

Okej. Jag ska försöka bena ut vad som händer här. Bandet Mono Mind, bestående av de fiktiva medlemmarna Dr Robot, Cooky Carter, Bright Jones och Rain Davies, har skaffat sig en del klubbhits de senare åren, och bland annat skrapat ihop strax över två miljoner lyssningar på Spotify och framgångar i USA och Frankrike.

Nu har Per Gessle (!) avslöjat att det är han som ligger bakom projektet. What a time to be alive! I ett Youtube-klipp berättar han om ”idén om ett coolt fiktivt, tecknat band med rötterna både i popkonst såväl som i pophistorien” som om han uppfunnit det, och jag undrar när någon ska berätta för honom om Gorillaz?

I och med sin 60-årsdag släpps bandets platta, full med extremt intensiv dance som var helt absurd att lyssna på en onsdag i januari. Jag kan bara beskriva det som Ace of Base på tunga partydroger.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.