Mono Mind – Mind Control

Sophie Winberg 00:00 12 Jan 2019

Okej. Jag ska försöka bena ut vad som händer här. Bandet Mono Mind, bestående av de fiktiva medlemmarna Dr Robot, Cooky Carter, Bright Jones och Rain Davies, har skaffat sig en del klubbhits de senare åren, och bland annat skrapat ihop strax över två miljoner lyssningar på Spotify och framgångar i USA och Frankrike.

Nu har Per Gessle (!) avslöjat att det är han som ligger bakom projektet. What a time to be alive! I ett Youtube-klipp berättar han om ”idén om ett coolt fiktivt, tecknat band med rötterna både i popkonst såväl som i pophistorien” som om han uppfunnit det, och jag undrar när någon ska berätta för honom om Gorillaz?

I och med sin 60-årsdag släpps bandets platta, full med extremt intensiv dance som var helt absurd att lyssna på en onsdag i januari. Jag kan bara beskriva det som Ace of Base på tunga partydroger.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Avey Tare - Cows on Hourglass Pond

Avey Tare, mest känd som grundaren av bandet Animal Collective, är aktuell med sin tredje soloplatta. Jag känner Avey Tare genom hans otroliga projekt Avey Tare's Slasher Flicks där han tillsammans med Angel Deradoorian (Dirty Projector) och Jeremy Hyman (Ponytail) gav ut skivan Enter the Slasher House. Det är märklig Halloweenskiva som skiljer sig mycket från Tares vanliga sound. Har du inte lyssnat på Little FangEnter the Slasher House så gör det omedelbart.