Mono Mind – Mind Control

Sophie Winberg 00:00 12 Jan 2019

Okej. Jag ska försöka bena ut vad som händer här. Bandet Mono Mind, bestående av de fiktiva medlemmarna Dr Robot, Cooky Carter, Bright Jones och Rain Davies, har skaffat sig en del klubbhits de senare åren, och bland annat skrapat ihop strax över två miljoner lyssningar på Spotify och framgångar i USA och Frankrike.

Nu har Per Gessle (!) avslöjat att det är han som ligger bakom projektet. What a time to be alive! I ett Youtube-klipp berättar han om ”idén om ett coolt fiktivt, tecknat band med rötterna både i popkonst såväl som i pophistorien” som om han uppfunnit det, och jag undrar när någon ska berätta för honom om Gorillaz?

I och med sin 60-årsdag släpps bandets platta, full med extremt intensiv dance som var helt absurd att lyssna på en onsdag i januari. Jag kan bara beskriva det som Ace of Base på tunga partydroger.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Benjamin Ingrosso - En gång i tiden

“Skitungen från Kanal 5” har lyckats fånga folkets såväl som kulturskäggens hjärtan. En pers i sig och det måste sägas. 

Benjamin Ingrosso lämnar ett enastående musikår bakom sig och där bland också sin medverkan i TV4s Så mycket bättre. Programmet där han genom att prata (och avbryta alldeles för mycket) lyckades genuint leverera hela sig själv. Han vann oklanderligt över alla tvekare.