Molly Burch — Please Be Mine

Natasha Azarmi 00:00 23 Feb 2017

Det är oklart om Molly Burchs debut är en reflektion av en eller flera kärlekshistorier. I vilket fall berättar de historien om obesvarad kärlek och utgör en kavalkad av ånger, sorg och desperation. Tio låtar som följer det trötta ämnet “Snälla, besvara mina känslor” blir allt annat än tröttsamt i Molly Burchs händer. Hon påvisar här inte bara sin eminenta berättarförmåga, men gör även uttryck för sin vokala bredd och sitt noga genomtänkta sound. Det är en öm och solkysst vision där Angel Olsen möter Cat Power som i sin tur möter Patsy Cline. Retro har sällan låtit så nyskapande och kärlekslåtar har sällan känts så ogjorda.  

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.