Mohammed Ali – Tills nästa gång

Adam Jansson 00:00 14 Apr 2016

Den entusiastiska inledningen viskar om en trendig riktning. Sedermera blir det dock tydligt att dessa influenser välbalanserat har kombineras med den tidlöshet som länge kännetecknat duons musik. Den substantiella tyngd som vid sidan om detta också till stor del präglat musiken återfinns även den här. Politik och orättvisor varvas med personliga samtidsskildringar. Men trots den framträdande samhällskritiken och de tunga berättelserna om utanförskap, inger den upplyftande produktionen en känsla av tillförsikt snarare än hopplöshet.

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.