Mirny Mine - The Other Part

Patrik Forshage 00:00 21 Nov 2018

Anna von Hausswolff? Lana Del Rey? Danielle Dax? Det är jämförelser som lyfts fram i den officiella retoriken kring Mirny Mine och som allihop säger något väsentligt om The Other Part. Ändå finns två mer träffsäkra referenser, den ena långväga och den andra väldigt nära. 

Mirny Mine är fotografen Anna Sundström, och liksom i sin bildkonst arbetar hon i sin musik med ödslighet i gråtoner och i höstens gula, röda och bruna nyanser. Centralt i hennes musik är stämningarna, snarare än melodier, och de stämningarna tangerar konsekvent Cocteau Twins utan att egentligen varken Anna Sundströms röst eller instrumentering liknar dem. Just till arrangemang påminner The Other Parts tunga rytmer och avskalade strukturer mer om hur hennes bror Isak Sundström kan låta, mindre i Pascal men solo eller framför allt i Skriet. Det är musik att omsvepas av. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.