Mirny Mine - The Other Part

Patrik Forshage 00:00 21 Nov 2018

Anna von Hausswolff? Lana Del Rey? Danielle Dax? Det är jämförelser som lyfts fram i den officiella retoriken kring Mirny Mine och som allihop säger något väsentligt om The Other Part. Ändå finns två mer träffsäkra referenser, den ena långväga och den andra väldigt nära. 

Mirny Mine är fotografen Anna Sundström, och liksom i sin bildkonst arbetar hon i sin musik med ödslighet i gråtoner och i höstens gula, röda och bruna nyanser. Centralt i hennes musik är stämningarna, snarare än melodier, och de stämningarna tangerar konsekvent Cocteau Twins utan att egentligen varken Anna Sundströms röst eller instrumentering liknar dem. Just till arrangemang påminner The Other Parts tunga rytmer och avskalade strukturer mer om hur hennes bror Isak Sundström kan låta, mindre i Pascal men solo eller framför allt i Skriet. Det är musik att omsvepas av. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.