Miriam Aïda - Loving the Alien

Patrik Forshage 09:03 10 Sep 2018

Som den stora Globengalan Sverige tolkar David Bowie tidigare i år visade behöver man som artist inte ha varit ett David Bowie-fan för att göra Bowiecovers numera, man behöver knappt ens ha hört honom. 

Vilken relation Miriam Aïda har till David Bowie är okänt för den här skribenten, men hennes afro-brasilianska tolkningar av Space Oddity och Let’s Dance liksom en reggaetagning av Ashes to Ashes känns oinspirerat pliktskyldiga. Rebel Rebel och Ziggy Stardust på portugisiska är snarare tolkningar av Seu Jorges Bowietolkningar från soundtracket till The Life Aquatic än av originalen, och är allt annat än livsnödvändiga. 

Tur då att hon har den goda smaken att söka djupare än så i David Bowies katalog, och med gitarristen Mats Andersson och slagverkarna Ola Bothzén och Finn Björnulfsonen blir en mjuk Letters to Hermione (sic!), 5:15 The Angels Have Gone och den mörka Dollar Days avsevärt mer intressanta. I det känsligt tolkade titelspåret och ännu mer i lågmäld men suggestiv tolkning av en jazzlåt som This is Not America med Fredrik Kronkvist på sopransaxofon hittar hon hem helt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Broken Social Scene - Let's Try The After (Vol. 1)

Broken Social Scene har gjort soundtracket till Scott Pilgrim vs. the World som är en av mina favoritfilmer. Så redan där har jag ett blödande hjärta för bandet. Utöver det brukar även Broken Social Scene kallas för “en supergrupp” eftersom nästan alla musiker i Kanada är med där.