Migos - Culture II

Armani Maleh 00:00 2 Feb 2018

Succén var ett faktum för Georgia-trion Migos under 2017. Albumet Culture gav gruppen ett globalt erkännande, och deras monsterhit Bad and Boujee hördes var man än gick - på klubben, på gymmet och i butiker. De gjorde trap-genren till en kultur och bidrog till den stora hiphopvågen som influerat popmusiken på sistone.

Culture II är Migos tredje fullängdare, bestående av hela 24(!) spår där mikrofonen flitigt passas runt bland medlemmarna Quavo, Offset och Takeoff. I den jättelånga gästlistan hittar vi VIP-namn som Gucci Mane, 2 Chainz och Drake. Den sistnämnda gästar låten Talk It Walk It, en rytmisk men ganska bekväm låt. Det är på snudd till att det blir för bekvämt, vilken är en känsla som beskriver skivan ganska bra.

Det finns mycket guld i Culture II, men du får vaska länge bland stenarna för att se nåt som skimrar. Migos har fortsatt på ett vinnande koncept, ett koncept som tyvärr börjar kännas utslitet. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dagens julskiva — RuPaul

Under december åtar sig Nöjesguidens recensenter det otacksamma jobbet att välja julskivor åt omvärlden. Och se - någon mandel gömmer sig faktiskt i den gröten.

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.