Michele Stodart - Pieces

Patrik Forshage 00:00 11 Jul 2016

På tjänstledighet från The Magic Numbers släpper Michele Stodart sitt andra soloalbum, och här hittar hon det fokus och den koncentration som saknades på hennes bands senaste album Alias från 2014. 

De nio sångerna som utgör Pieces är genomstarka, i synnerhet inledande Come Back Home, den Townes Van Zandt-klingande Once In A While och hennes bedövande vackra separationsrekviem Just Anyone Won’t Do. De har allihop uppenbart skrivits för akustisk gitarr, men är smakfullt klädda i sparsmakade men fylliga arrangemang som rymmer såväl vackra stråkar och pedal steel som körer.

Med den styrka Michele Stodart besitter på egen hand finns det mycket som talar för att The Magic Numbers uppehåll kan bli längre än planerat.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Tussilago - Sense of Me

Efter ett längre uppehåll är kritikerrosade Tussilago tillbaka med nya musik som bygger vidare på bandets karaktäristiska drömska sound. Singeln Sense Of Me, som släpptes redan i november förra året, är tonsättande för skivan med samma namn och lyssnaren hör att inspirationen är hämtad från Tame Impala och Brian Eno. På skivan har även Petter Winnberg från Amason och Tityo, för att nämna några namn, lämnat sitt avtryck. 

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.