Metronomy – Nights Out (10th Anniversary Edition)

Sara Berg 00:00 11 Feb 2019

När band släpper jubileumsskivor med tidigare outgivet material är det oftast bara intressant för de redan invigda. Låtar som sållats bort en gång, tjänar sällan på att plockas fram i ljuset igen. Metronomys Nights Out (10th Anniversary Edition) är tyvärr inget undantag. Det här dubbelalbumet består av hela Nights Out-skivan från 2008 tillsammans med en rad demo-spår och Heartbreakeri en fransk version. Den sistnämnda är bra, men enbart för att det är en av få låtar som har överlevt de här tio åren. Det är det inte så många av de övriga spåren som gjort. Istället för den ganska medelmåttiga Nights Out borde de återutgett The English Riviera-skivan från 2011, med snygga The Look och The Bay. Fast då hade det å andra sidan inte varit något jubileum att tala om. Metronomy måste hur som helst hitta på något mer spännande än det här, för just nu känns de ganska passé som band.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!