Metronomy – Metronomy Forever

Sara Berg 18:35 10 Sep 2019

Metronomy är den typen av band som kan vara riktigt dåliga och riktigt bra – ibland till och med på samma skiva. För att ta ett närliggande exempel: denna. I sina sämsta stunder låter det som grunge-influerad skatepunk (Insecurity och Upset MyGirlfriend) medan spår som Whitsand Beach är sorglöst kaliforniskt och Lying Low känns som att lyssna på minimal electro genom en stängd dörr. Det är en spretig skiva, utan någon direkt riktning genremässigt. Som om bandet krisat och velat testa allt och vad som helst. Den är dessutom för lång, med sina 17 spår. Ett som borde strukits är Sex Emoji– inte enbart för den hemska titeln. Salted Caramel Ice Cream är en pastisch på Lipps Incs Funkytown, vilket är vad det är. Och det är lite så jag känner inför skivan som helhet. Den finns, men det betyder inte att man behöver bry sig om den.

 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.