Metronomy – Metronomy Forever

Sara Berg 18:35 10 Sep 2019

Metronomy är den typen av band som kan vara riktigt dåliga och riktigt bra – ibland till och med på samma skiva. För att ta ett närliggande exempel: denna. I sina sämsta stunder låter det som grunge-influerad skatepunk (Insecurity och Upset MyGirlfriend) medan spår som Whitsand Beach är sorglöst kaliforniskt och Lying Low känns som att lyssna på minimal electro genom en stängd dörr. Det är en spretig skiva, utan någon direkt riktning genremässigt. Som om bandet krisat och velat testa allt och vad som helst. Den är dessutom för lång, med sina 17 spår. Ett som borde strukits är Sex Emoji– inte enbart för den hemska titeln. Salted Caramel Ice Cream är en pastisch på Lipps Incs Funkytown, vilket är vad det är. Och det är lite så jag känner inför skivan som helhet. Den finns, men det betyder inte att man behöver bry sig om den.

 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!