Menke - Echo of Youth EP

Sophie Winberg 11:12 28 Sep 2019

Har du hört Menke tidigare så har det varit på svenska. På debut-EP:n Till Havet tolkade hon åtta dikter av Karin Boye, och singeln Moln nådde stora framgångar. På nya Echo of Youth möter vi istället sångerskan på engelska, i sex spår om att lämna ungdomen bakom sig men fortfarande bära alla dess ärr. 

EP:n är mycket vacker. Menkes röst är makalös, texterna är personliga, och musiken både melankolisk och trygg. Hade jag aldrig hört henne sjunga på svenska hade jag kanske inte haft något att anmärka på. 

Men jag kan inte låtsas att jag inte saknar svenskan. Vi som hade privilegiet att kunna njuta hennes konstnärskap på svenska får acceptera att en viss intimitet gått förlorad, och en distans till orden infunnit sig. Skillnaden mellan att höra orden och känna orden. 

Men det vi har framför oss är också det något mycket vackert. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!