Melanie C - Who I Am

Sofie Andersson 00:00 3 Oct 2020

Det är drygt 3 år sedan Melanie Chisholm, eller Melanie C som vi främst känner henne som, gjorde sitt senaste släpp. Då var det en förlängd version av sitt album Version Of Me från 2016. Nu släpper hon Who I Am, som består av 10 spår renodlad ”pop by the book”. Skivan känns trygg, bekant och vi sjunger med enkelhet i refrängerna. 

Att Melanie C är influerad av de svunna storhetstiderna i Spice Girls är i sig inte konstigt, det rinner pop i hennes ådror. Men tryggt och bekant är också oroande nära tråkigt. I Who I Am inträffar stundvis fragment som ändå vittnar om en viss strävan efter förnyelse. Försök som tyvärr inte känns fullt helhjärtade och resulterar i att musiken inte når hela vägen fram. 

Med andra ord är Who I Am precis det jag räknade med. Luftiga toner, dansvänliga refränger med kraftfulla och catchy budskap. Hos de gedigna fansen håller Melanie C fortsatt ställning och jag förväntar mig inget annat än jubelrop. Men att bryta ny mark mot ny publik kräver riktning och kraft. En svår uppgift när navelsträngen stramar i kort koppel. Anamma 90-tals popprinsessan eller ryck av plåstret, Melanie Chisholm! 

 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Ty Dolla $ign – Featuring Ty Dolla $ign

Som huvudartist har Ty Dolla $ign varit en sådan där rappare/RnB-sångare som aldrig fått någon att höja på ögonbrynen. Lite skön, basig hiphop, men inte mer än så. Som gäst däremot, har han varit kung. En frekvent gästartist i amerikansk rap, inte minst på Kanye Wests senaste tre-fyra album.