Maydar – Gav Allt Och Det Får Räcka

Emma Thimgren 17:30 30 Apr 2022

Att Maydar ännu inte slagit igenom på bred front är för mig ett mysterium. Hon debuterade 2016, men släppte sin första musik på svenska förra året och det fick många att vakna till. Jag skulle inte vilja säga att hon hittat rätt, för jag tycker inte att musiken på engelska ska underskattas, men hon har onekligen öppnat upp ett helt annat känslospektra och hittat en ny bekvämlighet när hon börjat på ny kula.

På EP:n Gav Allt Och Det Får Räcka gör Maydar upp med sin uppväxt och destruktiva relationer. Det är mer ärligt, mindre tillrättalagt, men lika träffsäkert och medryckande som innan med Maydars melodiska vältalighet. Att gräva där man står brukar ju bara effektivt, men det märks också att den gränslösa ärligheten påverkat soundet och produktionerna till det bättre, som fått ett nytt djup.

Genremässigt håller hon sig kvar i poppig men melankolisk och atmosfärisk r’n’b, men det är mer sorgdrypande och drabbande. Det är inte särskilt lättlyssnat på grund av tematiken men produktionerna gör sin del för att väga upp, även om de ibland blir lite väl likriktade. Allt som allt en intressant ny riktning för Maydar som bådar gott.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner