Maxïmo Park - Nature Always Win

Raffaella Lindström 00:00 1 Mar 2021

Mycket är sig likt på bandets sjunde album. De finurliga texterna är kvar, trummorna slår för fullt och synthen dominerar. Samtidigt har en hel del annat förändrats sedan förra skivsläppet. Dels har en pandemi lamslagit världen - men likaså har en av bandets grundpelare, keyboardisten Lukas Wooler, lämnat Maxïmo Park. 2019 anordnade brittbandet en hyllningskonsert till sin gamla kompanjon. Uppbrottet må ha påverkat gänget internt, men det är inget som spiller över på det nya albumet Nature Always Win. 

Redan i den första låten bjuds vi på ett bombastiskt verk, som är fyllt med kraftiga trumslag och riviga gitarrer. Med sin tydliga Geordie-accent sjunger sångaren Paul Smith om känslan att åldras, vilket han har problem med.

Albumet övergår sedan i den melankoliska låten Versions Of You. Redan i inledningen är det uppenbart att både musik och text är inspirerad av The Cure:s Pictures Of You. Med det sagt är det inte fel att låta sig inspireras. Låten är dessutom catchy. 

Däremot känns albumet stundvis både färglöst och trögt. Framför allt ligger problemet i låtarna som är i mitten, såsom singeln  All Of Me som kunde ha varit både kortare och rappare. 

Dock lyckas Maxïmo Park vända på skutan i slutet av skivan, då de skruvar upp elektrorocken. Här briljerar framför allt Paul Smith, vars röst mörknar och blir allt mer närgången i Feelings I’m Supposed to Feel

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.