Max Jury - Modern World

Patrik Forshage 00:00 21 Jul 2019

Det fanns antydningar till slickad välproducerad r’n’b redan på Max Jurys debut, men Des Moines-artistens fokus låg då - mycket framgångsrikt -i första hand på singer-songwriterhantverket. Jackson Browne och Randy Newman var de mest uppenbara referenspunkterna då, men nu är det Marvin Gaye och Raphael Saadiq för hela hela slanten. Eller förresten, sångmässigt lägger sig Max Jury ofta väääldigt nära Sade på Modern World - så nära  att det är påfallande avsiktligt  - och det gör han på ett faktiskt strålande sätt. 

I elegant sofistikerade t’n’b-ballader som Gone och självklara hits som Quicksand kombinerar han soulgenrens tradition - inklusive skrapigt samplade stråkar - med modernitet och aktualitet, och producerade Robin Hannibal (Kendrick Lamar, Anderson .Paak) hanterar de elektroniska byggstenarna på ett sätt som ger dem organisk och rustik intimitet liknande den som Dante Kinnunens produktioner brukar uppnå. 

Vare sig ditt fokus ligger på gediget låtskrivande eller elegant r’n’b-modernitet gör du klokt i att inte låta Max Jury fortsätta passera under radarn.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!