Max Jury - Modern World

Patrik Forshage 00:00 21 Jul 2019

Det fanns antydningar till slickad välproducerad r’n’b redan på Max Jurys debut, men Des Moines-artistens fokus låg då - mycket framgångsrikt -i första hand på singer-songwriterhantverket. Jackson Browne och Randy Newman var de mest uppenbara referenspunkterna då, men nu är det Marvin Gaye och Raphael Saadiq för hela hela slanten. Eller förresten, sångmässigt lägger sig Max Jury ofta väääldigt nära Sade på Modern World - så nära  att det är påfallande avsiktligt  - och det gör han på ett faktiskt strålande sätt. 

I elegant sofistikerade t’n’b-ballader som Gone och självklara hits som Quicksand kombinerar han soulgenrens tradition - inklusive skrapigt samplade stråkar - med modernitet och aktualitet, och producerade Robin Hannibal (Kendrick Lamar, Anderson .Paak) hanterar de elektroniska byggstenarna på ett sätt som ger dem organisk och rustik intimitet liknande den som Dante Kinnunens produktioner brukar uppnå. 

Vare sig ditt fokus ligger på gediget låtskrivande eller elegant r’n’b-modernitet gör du klokt i att inte låta Max Jury fortsätta passera under radarn.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.