Matthew Sweet - Tomorrow Forever

Patrik Forshage 00:49 16 Jul 2017

På senare år har Matthew Sweet mest lånat sig åt dubiösa coverskivor som för att sälja in sig som krogunderhållare, men med Tomorrow Forever visar han att den glöd som genererade powerpopmästerverk som Girlfriend för 25 år sedan i högsta grad finns kvar därinne. Finally, Hello och Trick är allihop popmelodier av högsta klass, med lika exemplariskt användande av vokalharmonier som av distade gitarrväggar. Men i sin entusiasm över den återfunna gnistan blir Matthew Sweet övermodig, och även om det stora flertalet av skivans 17 låtar håller högsta kvalitet är lyssnaren proppmätt redan halvvägs.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.