Matt Martians – The Last Party

levi hielle-bergstrom 00:00 29 Apr 2019

Matt Martians har varit en del av ett antal tunga konstellationer under åren. På hans resumé hittar vi Odd Future och The internet för att nämna några. Han har sprungit jämsides med artister som Frank Ocean, Tyler, The Creator, Syd och Steve Lacy utan att riktigt ha gjort sig ett eget namn. Debutskivan The Drum Chord Theory fick ett något milt mottagande, vilket gör att mycket står på spel när han nu släpper The Last Party

Redan på första spåret, Out the Game, vaggas man in i en långsam och varm soulkänsla. Knock Knock står ut bland spåren när Odd Future-synten i första delen av låten lämnar utrymme åt ett intensivt jazzkomp i den andra delen. The Last Party är full av försiktigt briljanta låtar som charmar med sin enkelhet. 

Matt Martians musik är svår att definiera. Han leker med neo soul, jazz och hiphop men har samtidigt en väldigt alternativ framtoning. Om man måste hitta referenser så låter hans musik som en blandning av BJ The Chicago Kid och Gnarls Barkley. Men sådana jämförelser behövs inte. Matt Martians står på helt egna ben och The Last Party har förmågan att fånga lyssnaren i ett kreativt gränsland mellan vackra texter och psykedelisk soul. I det gränslandet vill jag stanna.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.