Massive Attack - Heligoland

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 23:41 14 Feb 2010


Live lider Massive Attack fortfarande gothindränkt arenarockkomplex, men den nya skivan är något mer nedtonad. Det innebär dock inte att den är bra. Men undantag för Splitting the Atom med sin tjusiga ambivalens – än melankolisk, än hoppfull – är Heligoland ganska hopplös. Massive Attack försöker göra mörk och sönderfallande musik, men de lurar ingen: de kan inte göra något som inte är snyggt och minutiöst planerat.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.