Marilyn Manson - We are Chaos

Christoffer Bertzell 00:00 13 Sep 2020

Sedan den amerikanske chockrockaren ändrade kurs 2015, genom att tona ner sitt uttryck, plockade han fram en dynamisk och sober industriell glamrock med fantastiska The Pale Emperor. Uppföljaren Heaven Upside Downfrån 2017 tog vid i samma spår och nu har han med den nye producenten och country-musikern Shooter Jennings vid rodret, perfekterat soundet på We are Chaos.

Det är ett inåtblickande verk där musikern och konstnären Brian Warner ifrågasätter sig själv och tar oss till en plats i hans inre som aldrig tidigare varit så naket rå och öppet sårbar. Detta sker till en musikalisk skuggversions palett av Bowie, Beatles och Depeche Mode, dirigerad av producenten Shooter Jennings känsliga hand och öra som resulterar i ett av Marilyn Mansons absolut bästa verk.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.