Marika Hackman - Any Human Friend

Tina Rosenfink 06:44 3 Jul 2019

Hela dagen har jag lyssnat på Marika Hackman, hennes musik passar så fint till detta gråa sommarväder; småregnigt med hot om storm men ändå tillräckligt varmt att simma cirklar i sjön vid det lilla huset. Jag öppnar alla fönster på vid gavel för att släppa in vinden in i den annars så varma lägenheten. Om nätterna jamar sommarkatterna högt och ibland går jag ner för att rädda dem från ovädret. 

Marika Hackman kombinerar släpig och sorgsna melodier med roliga texter som anspelar på sex och relationer. Många låtar är inspirerade av hennes egna uppbrott med Amber Bain från The Japanese House. En kärlekshistoria som enligt Hackman slutade i spillror. På så vis påminner Hackmans musik om PJ Harvey och The Echo Friendly som är bäst på att kombinera humor med svärta.

Bara 27 år gammal och med en redan imponerande diskografi blir Any Human Friend Hackmans fjärde studioalbum. Skivan är producerad av henne själv och poppis-producenten David Wrench (Frank Ocean, The xx).  Come undone och öppningsspåret Wanderlust är skivans främsta låtar och sätter ord på det vemod som jag känner en duggig julidag. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.