Marble Raft – Geography A

Love Carbin 00:00 12 May 2021

Indiepopbandet Marble Raft är aktuella med sin debutskiva Geography A. Det är en vacker och spännande debut med många intressanta konstnärliga val. Kanske mest slående är faktumet att alla låtar verkligen är fullproppade med harpglissandon, trianglar och windchimes och diverse blåsarpeggion. Det klingar filmiskt och i viss mån låter det även som spelmusik. Men kammarpopen är knappast melankolisk, för hela ljudbilden kan närmast liknas vid en grön äng en sommardag. Det påminner lite om Jens Lekman. Är du på bra humör kommer den här skivan onekligen matcha din stämning. Personligen hade jag önskat lite mer känslomässig dynamik.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.