Manx - Shell EP

Sophie Winberg 00:00 1 Oct 2019

Oräkneliga artister hävdar att de behöver vara olyckliga för att skapa. Musik är ett känt sätt att bearbeta sorg. Vi lever dessutom i Sverige, i ett musiklandskap känt för melankoli, mörker och vemod. Aristotles hävdade att "all men who have attained excellence in philosophy, in poetry, in art and in politics, even Socrates and Plato, had a melancholic habitus; indeed some suffered even from melancholic disease." 

Men när Maria Nyström skrev musiken som samlats på EP:n Shell var hon enligt egen utsago mycket lycklig. Hon befann sig på en bra plats i livet, tillfreds, och ville gjuta den känslan i sin musik. Det känns fint. 

Mjuk släpande sång, rytmiska slingor och len lo-fi. Hela plattan är otroligt fin. Det känns som att den vibrerar på exakt samma frekvens som jag gör. Titelspåret Shell är självsäkert. EP:ns bästa spår Tub lever någonstans mellan Lorentz och The Streets. Jag ser fram emot att låta alla spåren få växa ihop med mig i höst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Allah-Las - Lahs

Det som definierar Allah-Las är solkyssta kinder och skateboards längst med strandpromenaden. Med influenser av Beach Boys och Black Lips har de skapat en sval sommarskiva. Men här kommer en unpopular opinion: sommaren är överskattad. Jag tycker det är uttjatat att Allah-Las efter 11 år som band fortfarande gör samma typ av musik. Det är mellow surfindie som utmärkte sig när bandet kom, nu är vi redo att få höra något nytt. Tyvärr står Allah-Las på samma ställe och trampar med sina Vans*.

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!