Manx - Shell EP

Sophie Winberg 00:00 1 Oct 2019

Oräkneliga artister hävdar att de behöver vara olyckliga för att skapa. Musik är ett känt sätt att bearbeta sorg. Vi lever dessutom i Sverige, i ett musiklandskap känt för melankoli, mörker och vemod. Aristotles hävdade att "all men who have attained excellence in philosophy, in poetry, in art and in politics, even Socrates and Plato, had a melancholic habitus; indeed some suffered even from melancholic disease." 

Men när Maria Nyström skrev musiken som samlats på EP:n Shell var hon enligt egen utsago mycket lycklig. Hon befann sig på en bra plats i livet, tillfreds, och ville gjuta den känslan i sin musik. Det känns fint. 

Mjuk släpande sång, rytmiska slingor och len lo-fi. Hela plattan är otroligt fin. Det känns som att den vibrerar på exakt samma frekvens som jag gör. Titelspåret Shell är självsäkert. EP:ns bästa spår Tub lever någonstans mellan Lorentz och The Streets. Jag ser fram emot att låta alla spåren få växa ihop med mig i höst.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.