Macky – Timeline

Morgan Storesund Skarin 00:00 20 Nov 2020

Vad som gör svensk hiphop så spännande just nu är alla de influenser som lyfts in från olika delar av världen. Dagens artister försöker inte bara härma de senaste trenderna i USA. Macky till exempel, har tagit den franska hiphopens element till den svenska scenen. 

Det franska soundet utmärker sig genom att vara extra poppigt, ofta med beats som påminner om de inom afropop och dancehall. För den som aldrig lyssnat på frank rap, är Mackys debutalbum en perfekt introduktion. 

Det är finputsade beats, ofta med en lite beachig vibb – alltid dansanta. Men texterna behöver inte vara sommar och sol för det. Macky rappar om tuffa förhållanden där han bor. Gör man fel, går man bort, sjunger Macky allvarligt. Det påminner nästan lite om Baile Funk-genren i Brasilien där musiken är dansant, men texterna mörka.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.