Lust for Youth – Lust for Youth

Sara Berg 09:55 6 Jun 2019

Ibland låter Lust for Youth som ett TTA för 90-talister, ibland som en regnbåge av 80-talssyntar och storslagen goth-romantik. Hannes Norrvide sjunger som om han gick först i ett demonstrationståg, liksom proklamerande, trotsigt och lite högtravande, med trummaskinen pulserande i bakgrunden. Här finns en del Ian Curtis, en del fotbollsläktare och en massa electro som drar mer åt den sorglösa 00-talsindiepopen än på länge, även om texterna oftare håller sig på den dystra sidan av livet. Ett av de snyggaste spåren är Fifth Terrace, där Soho Rezanejad gästsjunger drömskt i en värld av dimmiga syntar och älvlätta slingor. Det sticker ut på en i övrigt lite för likriktad skiva, där det känns som om samma låtformel använts någon gång för mycket. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker. 

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av