Lust for Youth - International

Sara Berg 00:00 12 Jun 2014

I vintras var jag med om att rösta fram Lust for Youths debutskiva till årets popalbum på Manifestgalan. Här kommer uppföljaren och den är ännu bättre, med sina mörka undertoner, monotona syntslingor och spår av såväl tidiga Sincerely Yours-släpp som svepande Avalanches-samplingar. Det här är en futuristisk drömvärld, med pulserande trumbeats, lager på lager-teknik och driv. Enträgna New Boys marscherar in som det här halvårets bästa låt och definierar ett sound som känns både bländande nytt och mycket gammalt. Det bästa av alla världar. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.