Lust for Youth - International

Sara Berg 00:00 12 Jun 2014

I vintras var jag med om att rösta fram Lust for Youths debutskiva till årets popalbum på Manifestgalan. Här kommer uppföljaren och den är ännu bättre, med sina mörka undertoner, monotona syntslingor och spår av såväl tidiga Sincerely Yours-släpp som svepande Avalanches-samplingar. Det här är en futuristisk drömvärld, med pulserande trumbeats, lager på lager-teknik och driv. Enträgna New Boys marscherar in som det här halvårets bästa låt och definierar ett sound som känns både bländande nytt och mycket gammalt. Det bästa av alla världar. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Jonas Lundqvist - Dubbla Fantasier

Jonas Lundqvist har funnits på svenska musikscenen i snart 20 år. Med olika soloprojekt och som trummis i Bad Cash Quartet. Hans nya skiva Dubbla fantasier är vad jag skulle kalla vuxen tonårspop. Det är fina melodier, glatt och enkelt. Med Jocke Åhlund ( Teddybears och Les Big Byrd) som huvudsaklig producent låter det onekligen bra. 

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.