Lushlife – Redamancy

Morgan Storesund Skarin 00:00 16 Mar 2021

Lushlife har alltid gått lite under radarn, kanske för att hans musik aldrig riktigt stuckit ut. Hans flow påminner om de gamla 90-talslegendarernas – Nas, Common. Välartikulerad med den äldre skolans referensramar. Rapparen har också känts lite väl nostalgisk när det kommer till val av beats. Men på sin nya Ep Redamancy går Lushlife i en ny riktning. 


Han har delvis övergett rapfokuset för en ambitiös blandning av jazz, hiphop och dansmusik. Låtarna flyter in i varandra, drivs vidare av frisläppta blåssolon och dansanta takter. Vid ett tillfälle rappar Lushlife över en virvlande uptempojazz á la Kendrick Lamar. Men trots sina höga växlar, känns Redamancy både för kort och för osammanhängande. Det är som att man slumpmässigt skurit ut delar av Lamars To Pimp A Butterfly och klippt ihop. Lushlife siktar högt, men vilt – åt allt för många håll på samma gång.
 
 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.