Luciia – With II Eyes

Hugo Göthberg 12:00 25 Nov 2023

Klassiskt 90-tals-r’n’b blandas med ett modernt sound och gifter sig perfekt. Cuba möter Malmö. Luciia tar plats med sin silkeslena röst och solklara självsäkerhet och levererar ett högst personligt verk med With II Eyes.

I fjol släppte hon Grammisnominerade debut-ep:n 365, och i somras öppnade hon för Coldplay på Ullevi. Inte några dåliga meriter där inte. Stjärnkvaliteten är det inget snack om och då är hon bara i början av sin karriär. Man kan tänka sig att det fanns en press på att steppa upp till stundande uppföljare men nerverna märks i sådana fall inte av.

EP:n bearbetar ett tungt ämne gällande sångerskans personliga utveckling och komplicerade barndomsrelation med sin pappa. Ändå känns det konstigt nog luftigt och lätt. De mjuka beatsen och ambienta produktionsvalen är som en varm kram. Luciia värnar om både sig själv och lyssnaren och lyckas på det viset undvika fällan av att det personliga blir obekvämt. När de mer orkestrala inslagen mjukt sveper in i produktionen som på Don’t get it blir det närmare en euforisk svävande känsla.

Projektets fokusspår är U for a minute som handlar om att sätta sig själv i någon annans skor. Ett spår som tar upp barndomsfrustration och verkligen slår huvudet på spiken om den komplexa upplevelsen som är att växa upp. Luciia är mänsklig och ärlig. En kombination bäddad för att ta henne långt.

Jag känner att jag tar in allt det Luciia ger och att jag vill ha ännu mer. På det mest positiva sättet! Om hon redan nu kan ge sådan här kvalitet kommer jag sitta bänkad med förväntad för vad som komma skall. 

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner