Lower Dens — The Competition

Tina Rosenfink 08:53 5 Sep 2019

Lower Dens bildades ur ensamheten. Jana Hunter, på den tiden soloartist, tröttnade på att turnera själv och de musiker som togs in som kompband stannade för alltid.

Tillsammans gör de elektronisk brittpop med mycket ljus sång och 80-tals vibbar. Personligen tyckte jag att öppningsspåret var något svårsmält och jag hann avfärda ljudbilden som “inget för mig”. Men desto mer jag lyssnade, desto mer drogs jag in i det dimmiga och dansanta universum som Lower Dens byggt upp.

Det slutade med att jag skuttade runt i lägenheten och skrämde upp min hund. Young republicans är peppigast men Real Thing är finast. 

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.