Looptroop Rockers - Professional Dreamers

Maja Bredberg 05:00 10 Mar 2011

Med Cosmics återkomst är Looptroop återigen fulltaliga på skiva. Regressionen till det gamla Looptroop har bitvis skett, om man jämför med 2008 års progressiva Naïve, samtidigt som Embee flyttat ut beatpositionerna vitt och brett när han blandar sitt sävliga sound med smurfljud, en del Brand Nubianism, Gnucci Banana, Lisa Ekdahl och ett ibland metalliskt kallt ljudlandskap. Den spretigheten hanterar visserligen Supreme, men Looptroop som grupp är starkast när de rör sig mellan den asfaltshårda samhällskritiken i On Repeat, och det där vardagsdrömska som glänser i all sin anspråkslöshet i Magic och Joseph

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.