Looptroop Rockers - Professional Dreamers

Maja Bredberg 05:00 10 Mar 2011

Med Cosmics återkomst är Looptroop återigen fulltaliga på skiva. Regressionen till det gamla Looptroop har bitvis skett, om man jämför med 2008 års progressiva Naïve, samtidigt som Embee flyttat ut beatpositionerna vitt och brett när han blandar sitt sävliga sound med smurfljud, en del Brand Nubianism, Gnucci Banana, Lisa Ekdahl och ett ibland metalliskt kallt ljudlandskap. Den spretigheten hanterar visserligen Supreme, men Looptroop som grupp är starkast när de rör sig mellan den asfaltshårda samhällskritiken i On Repeat, och det där vardagsdrömska som glänser i all sin anspråkslöshet i Magic och Joseph

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.