Looptroop Rockers - Professional Dreamers

Maja Bredberg 05:00 10 Mar 2011

Med Cosmics återkomst är Looptroop återigen fulltaliga på skiva. Regressionen till det gamla Looptroop har bitvis skett, om man jämför med 2008 års progressiva Naïve, samtidigt som Embee flyttat ut beatpositionerna vitt och brett när han blandar sitt sävliga sound med smurfljud, en del Brand Nubianism, Gnucci Banana, Lisa Ekdahl och ett ibland metalliskt kallt ljudlandskap. Den spretigheten hanterar visserligen Supreme, men Looptroop som grupp är starkast när de rör sig mellan den asfaltshårda samhällskritiken i On Repeat, och det där vardagsdrömska som glänser i all sin anspråkslöshet i Magic och Joseph

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.