Lisa Miskovsky - Violent Sky

Patrik Forshage 05:00 29 Jan 2011

Lisa Miskovsky menar att det här är en modig skiva, och i jämförelse med hennes tidigare går det delvis att förstå vad hon menar. Skillnaderna är visserligen inte jättestora - fortfarande talar vi om stilla och relativt anspråkslösa popsånger för gitarr och röst kombinerat med för stora doser jämntjock radiopop - men på några ställen vågar hon skala bort allt fler lager och blottar mer av sångerna och av personen bakom dem. Producerande Björn Yttling har haft ett finger eller två med i det, får man anta, och när Lisa Miskovsky låter sig lockas med i hans lättelektroniska suggestiva pop, som i Wise Guy 2010, blir det riktigt kul. Synd att hon inte vågade fullfölja det modiga. 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.