Lisa Miskovsky - Violent Sky

Patrik Forshage 05:00 29 Jan 2011

Lisa Miskovsky menar att det här är en modig skiva, och i jämförelse med hennes tidigare går det delvis att förstå vad hon menar. Skillnaderna är visserligen inte jättestora - fortfarande talar vi om stilla och relativt anspråkslösa popsånger för gitarr och röst kombinerat med för stora doser jämntjock radiopop - men på några ställen vågar hon skala bort allt fler lager och blottar mer av sångerna och av personen bakom dem. Producerande Björn Yttling har haft ett finger eller två med i det, får man anta, och när Lisa Miskovsky låter sig lockas med i hans lättelektroniska suggestiva pop, som i Wise Guy 2010, blir det riktigt kul. Synd att hon inte vågade fullfölja det modiga. 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott