Lil Baby – My Turn

levi hielle-bergstrom 00:00 3 Mar 2020

På fyra år har Lil Baby gått från att sitta i fängelse till att ha genererat över 11 miljarder streams världen över. Han har lyckats etablera sig som en av Atlantas starkast lysande stjärnor sedan debutalbumet Harder Than Ever. När han nu återvänder med sitt andra album har han med sig mindre kända talanger som 42 Dugg och världsartister som Young ThugDet är tydligt att Lil Baby har respekt för sin musik och scenen den kommer från 

Ett av spåren som sticker ut mest på My Turn är utan tvekan Gang Signs. Det är Memphis-legenden och Three 6 Mafia-veteranen Dj Paul som står bakom den distinkta produktionen som visar vilken bredd Lil Baby har som MC. Det är dock fortfarande över molltunga beats som Lil Babys melodiska verser gör sig bäst vilket är tydligt på albumets bästa låt Emotionally ScarredMoneybagg Yos insats på Tay Keith-producerade No Sucker är också värd att hylla lite extra.  

Lil Babys framgång springer inte bara ur Co-Signs och Hype. My Turn är ett gediget album som belyser varför Atlanta har blivit vad New York var för hiphopen på 90-talet; en plats där gränser tänjs och kreativitet frodas. Oavsett om Lil Baby gör en låt med sin vapendragare Gunna eller har en feature med Lil Wayne finns det ingen tvekan om vem som är stjärnan i sammanhanget. Precis som titeln antyder är det Lil Babys tur nu och fortsätter han så här finns det ingen som kan stoppa honom. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.