Lik - Misanthropic Breed

Christoffer Bertzell 00:00 27 Sep 2020

Death Metal. Det skulle egentligen inte behövas sägas så mycket mer. När denna Stockholmska kvartett plockar upp sina sexsträngade vapen är det bäst att ta skydd. Det är sällan morbid våldsdyrkande musik gör sig så vacker i smutsigt distade gitarrer och snabba trummor, men på sin tredje fullängdare lyckas Lik ta sin svenskättade klassiska döds ännu längre.

Kärnan av det Stockholmska Dismember-sinnet, smyckat med Vomitory-mangel, må fortfarande vara intakt. Men detta är inte längre bara svensk retrosinnad HM-2:a-death metal, det ryms också en hel del melodiskt sinnade riff. Riff som du finner i den ursprungliga Göteborgsskolans Eucharist och At The Gates.
Kombinerat med en imponerande musikalitet, starkt groove och en psykopatiskt klar artikulation i Tomas Åkviks vrål, placerar sig detta gäng bland den absoluta toppen inom death metal.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!