Lik - Misanthropic Breed

Christoffer Bertzell 00:00 27 Sep 2020

Death Metal. Det skulle egentligen inte behövas sägas så mycket mer. När denna Stockholmska kvartett plockar upp sina sexsträngade vapen är det bäst att ta skydd. Det är sällan morbid våldsdyrkande musik gör sig så vacker i smutsigt distade gitarrer och snabba trummor, men på sin tredje fullängdare lyckas Lik ta sin svenskättade klassiska döds ännu längre.

Kärnan av det Stockholmska Dismember-sinnet, smyckat med Vomitory-mangel, må fortfarande vara intakt. Men detta är inte längre bara svensk retrosinnad HM-2:a-death metal, det ryms också en hel del melodiskt sinnade riff. Riff som du finner i den ursprungliga Göteborgsskolans Eucharist och At The Gates.
Kombinerat med en imponerande musikalitet, starkt groove och en psykopatiskt klar artikulation i Tomas Åkviks vrål, placerar sig detta gäng bland den absoluta toppen inom death metal.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!