Light Vibes – Past/Present

Sophie Winberg 18:08 26 Jan 2019

Denna typ av eterisk indie lämnar mig inte sällan helt oberörd. Den kommer och går, och får liksom ingenting sagt. Men Past/Present är ett undantag. 

Det finns något oerhört attraktivt med Light Vibes musik, signerad Erik Klinga och Mathias Zachrisson som är tidigare bekanta från Simian Ghost. Det bästa ord jag hittar är självsäkerhet. 

Alla element är skickligt avvägda – från känslan, som är svårdefinierad och lika gärna kan vara hoppfull som melankolisk, till sångrösterna, som ofta vägrar landa i klassiskt manligt eller kvinnligt.

Titeln Past/Present passar den bra. Jag tycker mig i resultatet höra alla timmars arbete av de två oerhört kompetenta musikerna, och det hela resulterar i en platta jag loopar om och om igen. Denna debut gjorde mig varm och lycklig.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!